Hoe gaan mannen om met een relatiebreuk?

Een interessant vraagstuk is hoe gaan mannen om met een relatiebreuk? Vaak wordt gedacht dat de breuk voor vrouwen veel meer schade aanricht dan voor mannen. Of dit daadwerkelijk ook zo is, is echter niet bij iedereen bekend. In dat kader is er dan ook onderzoek gepleegd naar de daadwerkelijke feiten. Daaruit komen een aantal conclusies die te verwachten zijn, maar ook een aantal punten die anders blijken te zijn dan verwacht mocht worden op voorhand.

De pijn

Het eerste punt van aandacht bij de vraag: hoe gaan mannen om met een relatiebreuk, is hoe het zit met pijn. Opvallend is dat de emotionele pijn die mannen ervaren niet heel erg verschilt van de mate waarin vrouwen hier last van hebben. Het cijfer dat de beide seksen hieraan geven ligt ongeveer gelijk. Waar het verschil echter wel te merken is, is op het gebied van fysieke pijn. Vrouwen hebben veel meer lichamelijke klachten dan mannen nadat een relatie kapotgaat. Dit betekent dus dat mannen meer gevoelsmatig met de breuk omgaan en geen ontwenningsverschijnselen ervaren.

Het verdriet

Ook interessant om te bekijken rondom de vraag hoe gaan mannen om met een relatiebreuk is de mate van verdriet. Uit onderzoek blijkt dat mannen veel langer last hebben van liefdesverdriet. Zij blijven veel langer worstelen met het verlies omdat zij dit veel meer als een verlies ervaren. Zij moeten immers opnieuw een strijd aangaan om de aandacht van vrouwen. Hoewel mannen een stoer imago proberen hoog te houden blijkt vaak dat deze strijd door veel mannen helemaal niet als plezierig wordt ervaren. Dit verklaart ook het grotere verdriet.

De gedragingen

Tot slot is het leuk om naar de gedragingen van de man te kijken rondom de vraag: hoe gaan mannen om met een relatiebreuk? In dat geval blijkt bijvoorbeeld dat zij veel steun zoeken bij vrienden. Bij voorkeur gebeurt dit in het uitgaansleven en gaat dit gepaard met heel veel drank. Wanneer duidelijk is dat alcohol niet zal helpen zullen mannen vaak naar andere passies gaan zoeken. Dit zijn bijvoorbeeld hobby’s of het werk. Hier wordt dan in extreme mate, bijna obsessief aandacht aan besteed gedurende een bepaalde periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *