Groot deel had scheiding liever anders gedaan

Het blijkt nog altijd flink lastig om een scheiding op een goede manier voor alle partijen te laten verlopen. Hoewel er wetten zijn gekomen die dit in belangrijke mate in goede banen moeten leiding blijkt dit nog altijd flink lastig te zijn. Zo geeft in een recente enquête bijna de helft van de ondervraagden aan dat zij achteraf kunnen stellen dat zij de zaken liever anders geregeld hadden. Vaak verwijzen ze dan naar hun persoonlijke financiële situatie. Die blijkt vaak toch wat minder stabiel en goed als men had gehoopt ten tijde van de scheiding.

spijt van scheiding

Veel respondenten

De uitkomsten van het onderzoek worden zeer serieus genomen. Er was namelijk een grote groep aan respondenten. Daardoor zijn de cijfers die hieruit voortkomen als betrouwbaar te bestempelen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat bijna 75 procent van de ondervraagden nog altijd veel angst heeft voor de ontwikkeling van de persoonlijke financiën in de toekomst. Vooral problemen als het betalen van gas en licht en huur of hypotheek worden als zeer ernstig ervaren. Een groot deel van de angst komt daarbij ook voor uit het feit dat de respondenten ervaring hebben met deze problemen. Zij hebben al eens een tekort aan geld gehad om hun lasten te voldoen.

Onvoldoende geregeld

Uit onderzoek blijkt dat de zaken toch niet goed geregeld zijn toen er gescheiden werd. Vaak komt dit bijvoorbeeld door een partner die zich niet hulpvaardig opstelde toen de zaken geregeld werden. Dit heeft vaak flinke gevolgen voor de uiteindelijke uitwerking van het plan. Het is zelfs zo dat een flink aantal van de respondenten achteraf spijt heeft van de scheiding. Dit is dan vooral spijt met betrekking tot de gevolgen die het voor de levens van de betrokkenen heeft gehad. De vele discussies over geld zijn bijvoorbeeld voor een grote groep ondervraagden een doorn in het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *