Heb je angst om te binden?

Meer mensen dan je denkt leiden aan angst om zich te binden. Ze willen wel een relatie aangaan, maar er zijn allerlei zaken die hen tegenhouden om er echt voor te gaan. Je kunt hier natuurlijk aan toegeven en de rest van je leven alleen blijven. Het is echter ook mogelijk om eraan te werken. Het is dan wel belangrijk dat je de confrontatie met je problemen durft aan te gaan. Want dat je problemen hebt die aangepakt dienen te worden, dat lijdt geen twijfel. De volgende tips kunnen je helpen.

Begin met praten

De angst om te binden wordt ergens door gevoed. Het wordt dus zaak om de dieper liggende oorzaak te achterhalen. Dat doe je bijvoorbeeld door veel te praten. Het is dan belangrijk om iemand te vinden die je volledig vertrouwt. Dit kan bijvoorbeeld de potentiƫle partner zijn waar je je wel aan zou willen binden als je niet zoveel angst had. Het kan echter ook vaak een professional zijn die echt verstand van zaken heeft. Het vergt wel enig doorzettingsvermogen. Dat heeft met het soort behandeling te maken.

De confrontatie aangaan

Wanneer je eenmaal gaat werken aan je angst om te binden, dan zal je in een aantal lastige situaties gebracht worden. Je zal bijvoorbeeld moeilijke situaties uit het verleden het hoofd moeten gaan bieden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je hele pijnlijke momenten moet gaan herbeleven om ze goed te kunnen verwerken. Dit is behoorlijk lastig en je zal erop voorbereid moeten zijn dat je een flinke confrontatie aan moet gaan. Laat je hier niet door afschrikken. Juist nu moet je doorzetten.

Geef het tijd

De angst om te binden heeft zich door de jaren heen bij je ontwikkeld. Dat betekent dus ook dat je niet mag verwachten dat je binnen enkele ogenblikken van het probleem verlost zal zijn. Je zal er de tijd voor moeten nemen en echt tot de kern van het probleem moeten doordringen. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, dan zal er een goede kans bestaan dat je de problemen opgelost krijgt. Zo kan je toch de leuke relatie aangaan waar je altijd zo van gedroomd hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *