Netflix cheating: een nieuwe vorm van vreemdgaan

Zouden jij en je lover nooit maar dan ook nooit vreemdgaan? Er bestaat een kans dat een van jullie zich hier al eens schuldig aan heeft gemaakt – of het maar liefst iedere avond doet. Maak kennis met Netflix cheating, de activiteit die in de wereld van de liefde voor de nodige confrontaties zorgt.

netflix cheating vreemdgaan

Netflix cheating

Netflix wat? Naast het delen van een bed, koelkast en bepaalde activiteiten is het anno 2017 gebruikelijk om ook een serie te delen. Deze brengt een gevaar met zich mee: Netflix cheating. Bij deze vorm van vreemdgaan beleef je geen wilde avonturen met hot stranger, maar verbreek je de belofte om samen naar jullie lievelingsprogramma te kijken. Het gaat hier dus om een serie die je al samen met je partner keek, niet die ene waar hij/zij niets van begrijpt (lees: de serie over Vogue of robotica). Volgens een onderzoek van Netflix onder 30.000 abonnees, zijn Nederlanders bijzonder trouwe kijkers.

De resultaten van het Netflix onderzoek

Wereldwijd gaan 48 procent van de stellen vreemd. Dit staat tegenover 27 procent van de stellen in Nederland. Het vreemdgaan komt het meest voor bij series als Orange Is The New Black, Black Mirror en Marvel’s Jessica Jones. De omstandigheden zouden het meest rijp zijn voor vreemdgaan als je wederhelft slaapt of (ergens anders) aan het werken is.

Ongeschreven regel

Als in jouw relatie Netflix cheating geldt, moet je een gezamenlijke serie al daadwerkelijk samen aan het kijken zijn – met mogelijk nare consequenties als iemand stiekem verdergaat in zijn eentje. Gelukkig is dit iets wat ieder stelletje zelf bepaalt en mogelijk soepel mee omgaat.

De consequenties

Hoe serieus de gevolgen van Netflix cheating zijn, bepaalt iedereen natuurlijk voor zichzelf. Een middenweg is om een aflevering eerst te cheaten en vervolgens samen weer met je vriend/vriendin te kijken. Wat mij betreft hoeven de consequenties niet zo erg te zijn als bij daadwerkelijk vreemdgaan in een relatie. Mocht je dat zijn overkomen, lees dan zeker mijn uitgebreide sectie over vreemdgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *