Waarom vergeven vrouwen vreemdgaan vaak sneller dan mannen?

Vreemdgaan is voor veel mensen de ultieme reden om een relatie te verbreken. Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger, nietwaar? Als je een recent onderzoek kunt geloven, zijn er toch veel vrouwen die deze misstap willen vergeven.

De psychologie achter het vreemdgaan

In tegenstelling tot de gedachte dat mannen altijd op zoek zijn naar seks en vrouwen naar een emotionele verbinding of aandacht, gaan veel mensen vreemd omdat het kan. Het is goed mogelijk dat een vreemdgaande man of vrouw heel gelukkig is in een relatie en er toch voor kiest om met iemand anders de koffer in te duiken. De definitie van een affaire is tegenwoordig behoorlijk lastig, net als de grens tussen wat wel en niet gepast is, erg cultureel bepaald is.

De vreemdganger

Je hebt verschillende vormen van vreemdgaan: zo kan het gaan om een onschuldige crush, een emotionele affaire of the real deal. Uit een onderzoek, waarbij een enquĂȘte onder 1200 mensen werd gehouden door Illicit Encounters (een dating website voor getrouwde mensen) bleek dat vrouwen minder moeite hebben om het vreemdgaan van een partner te verwerken dan mannen. De resultaten: ruim 60 procent van de ondervraagde vrouwen bleek een partner eerder te hebben vergeven die hen bedrogen had. Dit staat tegenover slechts 38 procent van de mannen die hetzelfde zegt te doen. Een behoorlijk verschil, zou je kunnen zeggen.

Sneller bedrogen

De onderzoekers menen de resultaten te kunnen verklaren door het feit dat vrouwen hun partner denken te kunnen veranderen na het vreemdgaan. Slechts 20 procent van de mannen denkt hetzelfde. Een vervelende keerzijde aan dit karaktertrekje van vrouwen, is dat ze hierdoor juist sneller worden bedrogen. Toch zal dit niet voor lang niet iedereen hetzelfde zijn. Een ding is duidelijk: als je je partner wilt vergeven, moet je hier een wel heel goede reden voor hebben!

Wat moet je doen?

Werkelijk iemand vergeven na ontrouw doe je niet zomaar even. Het herstellen van de relatie nadat het vertrouwen zo is beschadigd, heeft veel tijd en werk nodig. Lees meer over vreemdgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *