Dit sterrenbeeld is het minst trouw

Er worden heel wat onderzoeken naar vreemdgaan gedaan. Zoveel, dat je best wat uitslagen met een korreltje zout mag nemen. Dit is zo’n onderzoek. Want laten we eerlijk zijn: als je niet in sterrenbeelden gelooft, is de uitkomst al waardeloos. Geloof je er wel in? Lees dan wie het meest vreemdgaat.

onderzoek sterrenbeeld vreemdgaan

Onderzoek

Datingwebsite Victoria Milan (zo’n website voor degenen die op zoek zijn naar een buitenechtelijke partner) onderzocht welke sterrenbeelden het vaakst vreemdgaan. Het onderzoek stamt van vorig jaar en werd gehouden onder mannen en vrouwen met een lange vaste relatie. Om nog specifieker te zijn: de website onderzocht de profielen van actieve leden.

Verrassend?

De uitkomst is enigszins tegen de verwachtingen in. Mensen die in sterrenbeelden geloven, bestempelen mensen met als sterrenbeeld Leeuw of Schorpioen als seksueel actiever. Dit zijn echter niet de personen die het meest geneigd zijn er een buitenechtelijke affaire op na te houden. Dat zijn namelijk de Watermannen. Uit de enquête van de website bleek 10,5 procent van de actieve vreemdgangers dit sterrenbeeld te hebben. Ook Vissen kunnen behoorlijk ontrouw zijn: 10,1 procent van de ondervraagden was in deze periode jarig. De top-3 wordt afgemaakt door mensen met als sterrenbeeld Stier (9,8 procent).

Trouw

Het sterrenbeeld met de meest trouwe lieden moet volgens het onderzoek de Boogschutter zijn. Dat sterrenbeeld kwam voor onder slechts 6,5 procent van de overspelplegers. De Schorpioen (6,6 procent) is maar marginaal minder trouw, gevolgd op een klein afstandje door de Steenbok (7,7 procent).

Betrouwbaar?

Dit onderzoek lijkt overigens even betrouwbaar als de Waterman zou moeten zijn, want ook website Gleeden heeft onderzoek gedaan in 2016. Daar kwam weer een totaal andere top-3 uit. Sterker nog: de door Victoria Milan als o zo betrouwbaar bestempelde Boogschutter is volgens Gleeden een ware schuinsmarcheerder en de minst betrouwbare partner. Op nummer 2 en 3 van de minst betrouwbare sterrenbeelden staan hier Tweelingen en Ram.

Conclusie

Is je vriend(in) Waterman, Boogschutter of Schorpioen? Of toch Vissen, Stier of Leeuw? Het maakt weinig uit. Net als dit onderzoek naar vreemdgaan en dit feit over vreemdgaan zegt het uiteindelijk weinig over hoe je relatie met iemand zal verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *