Relatieproblemen oplossen met vertrouwen

Kun je relatieproblemen oplossen met vertrouwen? Zoals je zelf ook wel zal weten, is vertrouwen de basis van elke relatie. Dat betekent dus ook dat het opbouwen hiervan een belangrijke schakel kan zijn in het herstellen van problemen. Het is dan wel zo dat dit dan van beide kantenmoet komen. Ongeacht de aard van de relatieproblemen zullen beide partners moeten zorgen dat het geloof in elkaar weer groter wordt. Dat betekent bijvoorbeeld eerlijk zijn tegen elkaar heel belangrijk is. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten om tot een herstel van je relatie te komen.

relatieproblemen oplossen met vertrouwen

De waarheid

Relatieproblemen oplossen met vertrouwen begint altijd bi het vertellen van de waarheid. Problemen ontstaan altijd wanneer er leugens worden verteld. Dit kan een hele grote leugen zijn, maar zelfs bij een klein leugentje kan het al zo zijn dat relaties minder stabiel worden. Dit geeft je dus ook direct een goed beeld van wat er moet gebeuren om de zaken op orde te krijgen. Juist door er werk van te maken om allebei de waarheid te vertellen is de kans dat de problemen die jullie hebben ook echt op een goede manier opgelost kunnen worden.

Direct zijn

Relatieproblemen oplossen met vertrouwen in elkaar lukt alleen maar wanneer je direct durft te zijn. Dat doe je dus door niet zelf als een detective op zoek te gaan naar de waarheid, maar door je partner de kans te geven zelf de waarheid te vertellen. Je moet dus wel de durf hebben om vragen te stellen en de confrontatie met de problemen aan te gaan. Heb je het vermoeden dat er iets niet helemaal klopt? Dan moet je er dus gewoon over praten. Door het bespreekbaar te maken kan je zorgen dat de problemen niet groter worde dan nodig is.

Zelfde situatie

Bedenk je ook dat je partner met dezelfde problemen en twijfels kan kampen als jij. Wanneer je relatieproblemen wilt oplossen met vertrouwen, dan zal je dus ook zelf open en eerlijk moeten zijn. Je moet je partner altijd durven antwoorden als er vragen worden gesteld. Beter nog is het om niet in problemen te komen. Dat doe je bijvoorbeeld door niet te liegen en geen dingen te doen waar je later spijt van kan krijgen. Zo is er vanaf het eerste moment vertrouwen en hoeft er geeneens een probleem te ontstaan.

Tips van een relatietherapeute? Ontdek hier de methode van Michelle van den Berghe >>

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *