Het voordeel van liefde voor de geestelijke gezondheid

Dat je je vrolijker en geliefder voelt op het moment dat er voldoende liefde in jouw leven is, dat is bij iedereen wel bekend. Dat er echter ook voordelen op intellectueel gebied aan liefde verbonden zijn, dat is echt voor velen nieuw. Wie denkt aan persoonlijke ontwikkeling op intellectueel gebied denkt immers vooral aan het volgen van een opleiding of het lezen van een boek. Aan het vinden van liefde worden hele andere kenmerken verbonden. Toch blijkt dit nauwer met elkaar verbonden dan gedacht werd. De reden daarvoor is echter logisch te verklaren.

liefde goed voor de geestelijke gezondheid

Leren van elkaar

Wie liefde in zijn leven heeft, zal ook vaker in gezelschap verkeren. Bijvoorbeeld in het gezelschap van de geliefde, maar ook het gezelschap van vrienden en kennissen ligt iets meer voor de hand. Dit betekent dat er dus ook vel geleerd kan worden van anderen. Dit kan voortkomen uit gesprekken, maar ook uit het samen ondernemen van dingen. De wijze waarop iemand anders een bepaalde taak aanpakt kan bijvoorbeeld veel betekenen op het gebied van intellectuele vooruitgang. Dit werkt natuurlijk ook omgedraaid. Anderen kunnen immers ook van jou het één en ander opsteken. Dit helpt op vele gebieden.

Slimme mensen leren bij

Slimme mensen zijn niet alleen al goed onderlegd op het gebied van intellectuele ontwikkeling, ze leren ook nog dagelijks bij. Dit doen zij onder andere door naar anderen te luisteren. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop liefde jouw geestelijke en intellectuele gezondheid kan beïnvloeden. Door de toevoeging van liefde aan sociale interacties ben je sneller geneigd om te luisteren en te volgen wat anderen aandragen. Dit maakt dat je meer openstaat om bij te leren. Daardoor kan je dus op elke leeftijd nog verder groeien. Dit helpt immers vaardigheden op allerlei fronten verder te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *