Je ex tegenkomen met een ander

Je ex tegenkomen met een ander: veel ongemakkelijker wordt het niet. Er razen allerlei gedachten door je heen. Je wilt dingen doen, dingen zeggen… Als je ooit weer bij elkaar wilt komen, is het heel belangrijk dat je het niet verpest als je je ex tegenkomt met een ander. Lees hier meer.

100% Voorbereid zijn met dé trucs om je ex terug te krijgen? Ontdek de unieke methoden, ontwikkeld door vooraanstaand relatietherapeute Michelle van den Berghe. Klik hier >>

Je ex tegenkomen met een ander: wat je nooit moet doen!

Wanneer je je ex tegenkomt met een ander, is het belangrijk dat je vooral geen scène schopt. Wat je ex ook gedaan heeft. Uitzondering is als jullie slecht uit elkaar zijn gegaan en jij niet meer bij elkaar wilt komen. Het maakt dan minder uit hoe je je gedraagt. Ook dan moet je je echter afvragen: is mijn ex het waard? De truc is dus om, hoewel je van binnen ontploft, kalm te blijven aan de buitenkant.

je ex tegenkomen met een ander

Je ex tegenkomen met een ander is een vreselijk zwaar moment. Meestal hebben jullie elkaar al even niet gezien en komt deze encounter als een behoorlijke klap. De kans is groot dat al die gevoelens weer omhoog komen, plus de pijn van het zien dat je ex een ander heeft. Geen zorgen: ik loods je door het moment!

Wees voorbereid

Je ex tegenkomen met een ander (of zelfs zonder een ander) is zeker de eerste keer een heftige gebeurtenis. Alle gevoelens komen weer boven. Deze eerste keer kan spontaan voorkomen. Het kan ook zijn dat je weet dat de encounter eraan zit te komen – bijvoorbeeld als je collega’s bent of bij elkaar op school zit. Op beide gevallen kun je jezelf voorbereiden. Dat doe met dit artikel.

Als het kan: vermijd contact

Als jullie nog geen blik hebben uitgewisseld dan is er nog hoop. Het slimste is om te doen alsof je je ex niet gezien hebt. Ga uitgebreid in een etalage staren, pak je telefoon, draai je om en loop weg of bedenk iets anders. Doe dit uiteraard niet te opvallend en gehaast, anders is het duidelijk dat het opzet is.

Ben je gespot? Geen nood

Als je ex je gezien heeft, is er nog geen nood. Wat je vooral moet doen, is zo kalm en normaal mogelijk doen. Zie je ex als een kennis. Iemand die je kent van het sporten, van school of van je werk, maar waar je weinig contact mee hebt. Fake een glimlach en zeg heel casual gedag. Meer niet.

Knoop geen gesprek aan

Je ex tegenkomen met een ander is op zich al pijnlijk, maar het kan erger. Het laatste dat je wilt (zeker als je nog hoopt dat jullie weer bij elkaar komen), is dat je wanhopig overkomt. Een gesprek aanknopen is daarom niet slim – tenzij je fantastisch kunt acteren. Al snel zul je toch iets doen of zeggen dat verkeerd overkomt.

Vermijd ALLES wat ‘bitchy’ overkomt

Dit is misschien wel het meest verleidelijke als je je ex tegenkomt met een ander. Je wilt even kijken naar die nieuwe vlam met een blik van: ‘echt waar? Ruil je mij in voor dat?!’ Nog liever zeg je het hardop. Als je wilt dat het nog goed komt tussen jullie, moet je dit niet doen. Het toont alleen maar dat jij zwak bent en het maakt meer kapot dan goed.

ex tegenkomen met een ander

Komt er een gesprek? Blijf netjes en kalm

Dit is absoluut makkelijker gezegd dan gedaan, maar het maakt een groot verschil. Let op je adem en blijf rustig ademen. Je hart zal tekeer gaan. Dat is geen probleem. Laat je hart maar lekker tekeer gaan. Hoe meer je erop let, hoe onrustiger je wordt. Blijf netjes en beleefd. Wat je ex ook zegt en wat dat ook met je doet, laat niks merken. Als je ex weer weg is, kun je aan je emoties toegeven.

Waarom niet toegeven aan je gedachten en emoties?

In feite moet je dus, wanneer je je ex tegenkomt met een ander, alles doen wat je niet wilt doen. Tegelijkertijd moet je alles wat je wel wilt doen juist niet doen. Maar waarom is dat? Hier zijn verschillende redenen voor:

  1. Je maakt meer kapot dan goed

Je las het hierboven al: ‘bitchy’ of wanhopig doen, zal meer kapot dan goed maken. Je ex zal eerder blij zijn om van je af te zijn, dan denken dat je nog een kans verdient.

  1. Je wilt je ex aan het denken zetten

Niets zal je ex meer bezighouden dan wanneer jij langsloopt en heel rustig blijft. Je ex verwacht dat jij helemaal flipt, maar je blijft kalm. Hoe kan dat? Als je dit goed doet, kun je iemand hier helemaal gek mee maken!

  1. Jij wilt de sterkere zijn

Stel je voor: in plaats van dat jij er alles aan doet om je ex terug te winnen, komt je ex met hangende pootjes terug! Het kan als je deze en de andere stappen van mijn ex terug tips volgt!

Kortom…

Die ander maakt geen schijn van kans als jij mijn tips opvolgt. Wil je er ook voor zorgen dat je ex met hangende pootjes terugkomt? Ontdek de unieke methoden van Michelle van den Berghe. Klik hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *