Waarom twijfelen in de liefde gezond is

Veel mensen kennen twijfels in hun liefdesleven. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat hier vaak op een verkeerde manier mee wordt omgegaan. Om die reden zijn een aantal psychologen begonnen met de bewustmaking van mensen over de rol van twijfel in de liefde. Vooral ook omdat het de gezondheid van de maatschappij als geheel beter kan maken. Twijfel is namelijk veel gezonder dan werd gedacht. Het is volgens hen belangrijk dat mensen hiervan bewust worden gemaakt.

twijfelen in de liefde

Iedereen heeft ze

Wat volgens de psychologen onderschat wordt, is het feit dat iedereen de twijfels kent. Het is heel normaal om deze gevoelens te ervaren. Het probleem is echter dat dit nauwelijks naar buiten wordt gebracht. Daardoor zijn mensen geneigd te denken dat ze hier alleen in staan en dat er iets met hen niet goed is. Daardoor worden ze angstig of beëindigen ze de relatie waar ze in zitten. Terwijl dit in het overgrote deel van de gevallen niet nodig blijkt te zijn.

Signalen opvangen

Het is belangrijk om de signalen te leren herkennen die bij de verschillende soorten twijfel horen. Dit stellen de psychologen die de actie gestart zijn. In sommige gevallen zijn de twijfels juist wel gerechtvaardigd. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van fysieke of psychische mishandeling. Wanneer de vraag wordt gesteld of het tijd is om te stoppen en het antwoord daarop is ja, zonder twijfel, dan is er dus ook geen reden tot twijfelen. Dit is echter vaak lastig te herkennen.

Het eigen gevoel

Wat de psychologen ook stellen is dat de intuïtie een belangrijke rol speelt. Wanneer het gevoel aangeeft dat er iets niet juist is, dan is dit over het algemeen een goede indicatie. Het is dus belangrijk om altijd naar het gevoel te luisteren wanneer er twijfels ontstaan. Waarover ontstaan de twijfels en sinds wanneer zijn ze ontstaan? Probeer daarom altijd je gevoel te verklaren door jezelf deze vragen te blijven stellen.

Lees meer artikelen over liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *