Waarom zit er verschil in de duur van liefdesverdriet?

Als er één emotie lastig is om mee om te gaan, dan is het wel liefdesverdriet. Dit geldt niet alleen voor de persoon die ermee te kampen heeft, maar ook voor de omgeving. Een belangrijke reden waarom het zo moeilijk is om hier op een juiste manier mee om te gaan is dat de uitwerking voor iedereen anders is. Goed bedoelde adviezen die zijn gebaseerd op eigen ervaring kunnen dus soms de plank volledig misslaan. Dit leidt nog weleens tot frustratie. De vraag waar veel mensen mee zitten is dan ook waarom dit voor iedereen zo verschillend is.

duur liefdesverdriet

Onbegrip en misverstanden

Zoals je zelf met onbegrip om het verbreken van je relatie zit, zo zitten de mensen om je heen vaak met onbegrip waarom je er zo lang in blijft hangen. Ze vragen zich na enige tijd af waarom je je leven niet weer gewoon oppakt en gewoon weer gezellig gaat doen. Jij hebt daar echter helemaal nog geen zin in omdat je daar helemaal nog niet klaar voor bent. Het gevolg is dat er alleen maar nog meer onbegrip en misverstanden zullen ontstaan. Dat het verdriet waarmee je te kampen een behoorlijke wissel op jouw leven trekt wordt dan nog weleens vergeten.

Stresshormoon

Door de enorme hoeveelheid stresshormoon die je aanmaakt lijd je zowel geestelijk als fysiek flinke pijn. Daar zit hem dan ook het verschil tussen de manier waarop we verschillend met liefdesverdriet omgaan en waarom dit bij de een langer duurt dan bij de ander. De aanmaak van stresshormoon is voor ieder mens verschillend. Zeker wanneer relaties langer duren zal het verbreken ervan de aanmaak van het hormoon sterk stimuleren. Daarnaast heeft het ook veel te maken met jouw natuurlijke aanmaak en hoe sterk deze is. Dit maakt het dus ook onmogelijk om er hetzelfde mee om te gaan als anderen.

Zit je al langer met liefdesverdriet? Check dan vooral ook mijn tips voor liefdesverdriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *