Symptomen liefdesverdriet

Iedereen krijgt op enig moment in het leven met een gebroken hart te maken. De symptomen van liefdesverdriet kunnen echter soms best lastig te herkennen zijn. Dit komt namelijk omdat het lijkt alsof het leven in zijn algemeenheid een flink stuk slechter geworden lijkt. Toch zijn veel zaken vaak terug te voeren op het rouwen om het verlies van een liefde. Om het iets beter te kunnen begrijpen is het belangrijk om een aantal specifieke symptomen te kunnen herkennen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende zaken.

symptomen liefdesverdriet

Sneller van je liefdesverdriet af? Gebruik de unieke methode van Marco Honkoop >>

Psychische symptomen

In de eerste plaats is het belangrijk om de symptomen van liefdesverdriet die psychisch van aard zijn te herkennen. Mensen die net een relatie hebben beƫindigd kunnen hele sterke gevoelens van uitzichtloosheid uiten. Bovendien kan het zelfs zo zijn dat zij in een depressie terechtkomen. Dit is natuurlijk flink gevaarlijk. Meestal zal het echter bij een gevoel van lusteloosheid blijven. Dit kan wel een flinke tijd aanhouden. Het is belangrijk hier dus actie op te ondernemen. Het leven zo snel als mogelijk weer oppakken is vaak de beste remedie wordt gezegd.

Fysieke symptomen

De symptomen van liefdesverdriet kunnen ook fysiek van aard zijn. Er zijn namelijk heel veel mensen die last krijgen van kleine inwendige pijnen. Denk dan bijvoorbeeld aan maagpijn. Dit uit zich ook in bijvoorbeeld misselijkheid. Ook het hebben van hoofdpijn is niet ongebruikelijk. De pijnen komen vaak voor in combinatie met de andere symptomen. Als alleen maagpijn of hoofdpijn gevoeld wordt is het slim om een arts te raadplegen. Het kan namelijk ook zomaar iets anders zijn waaronder geleden wordt. Toch kan het liefdesverdriet flink lastiger maken.

Veranderd gedrag

Tot slot zijn er nog symptomen van liefdesverdriet die te maken hebben met een verandering in gedrag. Dit kan heel letterlijk zijn, zoals slechter slapen en slechter eten. Het kan ook wat meer verborgen blijven. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van een verminderd zelfbeeld en een aantasting van het zelfvertrouwen. In zulke gevallen kan dit leiden tot het maken van andere keuzes. Dit kan dus op de lange termijn wat meer problemen opleveren. Dit is natuurlijk niet direct zichtbaar. Toch is het belangrijk hierop te letten.

Andere symptomen

Wat heb jij meegemaakt toen je liefdesverdriet had? Deel jouw ervaringen in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *