De fasen van liefdesverdriet

Liefdesverdriet verloopt altijd volgens een vast patroon. Dit zijn de verschillende fasen van liefdesverdriet. Omdat iedereen hier wel mee geconfronteerd wordt gedurende zijn leven is het goed om in ieder geval een idee te hebben van wat er dan met je kan gebeuren als mens. Zo kan je in een bepaalde mate voorbereid zijn en wordt het iets gemakkelijker om met de situatie om te gaan. Ruwweg zijn er vijf fasen te onderscheiden in deze situatie.

fasen van liefdesverdriet

Het begin

Wanneer je net met een verbroken relatie wordt geconfronteerd, dan is dat vaak ontzettend lastig. De eerste fase waar je in terechtkomt is dan ook de ontkenningsfase. Dit is zelfs de reden waarom liefdesverdriet ontstaat. Je bent namelijk ineens iets kwijt wat een belangrijke rol in je leven speelde. Dat maakt ook de volgende fase logisch. Dit is namelijk de boze fase waarbij je je woede en agressie de vrije loop laat. Dit is ook de fase waarin je enigszins losgeslagen kan raken. Dit is ook het begin van de verwerking. Daarmee heb je de eerste twee fasen van liefdesverdriet doorlopen.

Het vervolg

Langzaam maar zeker zal je weer terugkeren naar wie je eigenlijk bent. Dit is de fase waarin je tot inkeer komt en ontdekt dat het losbandige gedrag je ook niet verder gaat brengen. Je bent nu al flink op weg in het verwerken van je liefdesverdriet. Dit is wel een moeilijke fase. Je gaat namelijk voor het eerst echt alleen zijn en kan je eenzaam gaan voelen. Gelukkig wordt dit beter. De vierde fase is namelijk die waarin je gaat merken dat er meer in het leven is en je gaat je beter over het leven voelen. Je hebt nu bijna alle fasen van liefdesverdriet gehad.

De acceptatie

Uiteindelijk heb je alle fasen van liefdesverdriet doorlopen als je in de fase van acceptatie terechtkomt. Je begrijpt dat je ex niet meer terugkomt maar dat dit niet betekent dat er niets anders voor in de plaats kan komen. Ook snap je dat het niet alleen maar aan jou hoeft te hebben gelegen. Je gaat inzien dat het vanaf hier alleen maar beter kan worden. Wanneer je merkt dat je hier bent aangekomen, dan mag je stellen dat je het liefdesverdriet hebt verwerkt en dat je in een nieuwe fase in je leven bent aangekomen. Kom je niet in dese fase maar wil je je ex terug? Lees dan mijn tips om je ex terug te krijgen en begin met het terugwinnen van je ex!

Hulp bij de fasen van liefdesverdriet

Alle fasen van liefdesverdriet hebben hun eigen vervelende kanten. Gelukkig is er hulp. Lees meer over liefdesverdriet en de tips bij liefdesverdriet die ik je kan geven, zodat je het liefdesverdriet kunt verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *